Jannette Ozinga

Coach | Therapeut

Hoi! Ik ben Jannette, ervaringsdeskundig eetstoornistherapeut.

Mijn eetstoornis heeft mij bijna 10 jaar in zijn greep gehad. 10 jaar waarin ik een soort dubbelleven heb geleid, met heel veel eten naar binnen proppen en met heel veel overgeven. En altijd weer die stem die mij vertelde dat ik niet goed genoeg was, dat ik het niet waard was, dat ik beter mijn best moest doen, en dat ik maar lekker moest gaan eten….. om daarna alles er weer uit te gooien.

Zonde van mijn jaren als twintiger. Het hadden mooie jaren kunnen zijn, als ik niet in de ban was geweest van mijn boulimia. Ik schaamde me, durfde er met niemand over te praten en dacht dat ik voor altijd met dit GROTE GEHEIM zou moeten leven…..Ik was gedoemd om door het leven te gaan als een leugenaar die alleen maar op gewicht kon blijven door iedere dag over te geven.

Maar…… niets is minder waar! Een eetstoornis kan verdwijnen! Echt waar. Ik heb het aan den lijve ondervonden. En wanneer de eetstoornis weg gaat, dan opent zich een hele nieuwe wereld voor je. Bijzonder hoe ik me achteraf realiseerde dat mijn gedachten 24/7 werden opgeslokt door mijn eetstoornis, en wat voor ruimte er in mijn hoofd kwam toen ik de eetstoornis had overwonnen!

Ik heb na mijn eetstoornis samen met mijn lieve man 4 gezonde kinderen gekregen, ik heb carriëre gemaakt en mooie bedrijven opgezet, maar ergens bleef het me bezig houden: de wil om andere mensen te helpen om hun eetstoornis te overwinnen. Eind 2019 heb ik besloten om ervaringsdeskundig eetstoorniscoach/therapeut te worden. Ik heb me aangesloten bij de opleiding van Charlie Paludanis, zelf ervaringsdeskundige en eetstoornisexpert en grondlegger van de LEVEN methode. Daarnaast ben ik psychologie-studies gaan volgen en sinds augustus 2022 ben ik praktiserend eetstoornistherapeut, vanuit mijn praktijk in mijn boerderij met uitzicht over het prachtig mooie Friese landschap.

 Opleidingen:

Ervaringsdeskundig Eetstoornisterapeut

Psycho Sociale Basiskennis (PsBK)

Master NLP Practitioner

Master Time Line Therapy

Motiverende Gespreksvoering

Voedingsdeskundige bij Emotie-eten

Hypnotherapie

Effectief Coachen bij Stoppen met Roken

 ‘Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen, die klaar zijn met hun eetprobleem, misofonie of rookverslaving te helpen naar een gelukkig en vrij leven’

maak korte metten met je eetstoornis

klaar met je eetprobleem?

Ik heb de sessies als heel erg fijn ervaren!! Je bent makkelijk in de omgang en makkelijk om mee te praten. Je bent een hele lieve toegankelijke vrouw die weet waar ze over praat.